MKB investeert meer in ICT komend jaar

MKB ICT
Uit de nieuwste ICT-barometer van Ernst & Young blijkt dat het MKB van plan is meer geld in de ICT steken in het komende jaar. 44% van alle ondervraagden ziet het budget voor informatie- en communicatietechnologie toenemen binnen bedrijven.

Zowel kleine als middelgrote bedrijven gaan de komende twaalf maanden meer investeren in ict. Bijna de helft (44 procent ) ziet het ict-budget toenemen terwijl 20 procent een afname verwacht. Dit blijkt uit de Ernst & Young ICT Barometer onder 600 managers en professionals in het bedrijfsleven en bij de overheid. De toename geldt niet alleen voor het ict-budget maar ook voor de verwachte bestedingen aan hardware, software en externe ict-services.

Opvallen is dat bijna 40 procent van de organisaties met meer dan 500+ medewerkers een daling heeft van ict-investeringen voor de komende twaalf maanden. Bij het mkb ligt dit op gemiddeld 10 procent. De ict-bestedingen bij de overheid laten ook een minder sterke groei zien. De sectoren productie/industrie zetten op het gebied van ict de toon.

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *