Payrollbedrijven inschakelen: een goed plan of niet?

De haken en ogen van payroll

Het inschakelen van een payrollbedrijf zou dé oplossing moeten vormen voor ondernemers. Of je nou als zelfstandige werkt, of een (kleine) onderneming runt. Het uitbesteden van je salarisadministratie via payroll zou dé oplossing zijn. Het zou je meer tijd gunnen voor je eigen corebusiness. Het zou je vele kosten schelen. Zeker vergeleken met het inhuren of zelfs aannemen van een boekhouder. En het biedt je vooral gemak. Zo zou je je geen zorgen meer hoeven maken over de correctheid van je administratie. En zouden betalingen op tijd gemaakt worden. En zou je aan het eind van het jaar een complete en heldere eindejaarsadministratie kunnen inzien. Maar klopt dit allemaal wel? Volgens velen zitten er toch nog wel wat haken en ogen aan payrollen. Wij zochten de waarheid voor je uit.

Hoe zit payrollen ook alweer in elkaar?

In tegenstelling tot via een uitzendbureau blijft de opdrachtgever die zijn of haar werknemers betaalt via payroll, wel zelf de werkgever van deze werkkrachten. Immers, deze opdrachtgever werft en selecteert het personeel. Het uitbetalen echter gebeurt via het payrollbedrijf. Maar in die zin is de werknemer juist bij het payrollbedrijf in dienst. En daar zit ‘m ‘t probleem. Want wie is juridisch gezien nu de feitelijke werkgever? Zeker in het geval van een langdurige ziekte of ontslag kan dit tot onduidelijkheid of problemen leiden. Omdat de payrollconstructie nog niet volledig duidelijk leek te zijn, konden payrollbedrijven werknemers kinderlijk eenvoudig ontslaan. Maar daar is gelukkig een stokje voor gestoken. Sinds 1 januari 2015 geniet een payrollwerknemer dezelfde ontslagbescherming als een werknemer die direct in dienst zou zijn bij de opdrachtgever. Maar zijn daarmee alle problemen voorbij..?

Zorg dat alles zwart op wit duidelijk is

Helaas niet. Vaak blijken de voorwaarden in payrollconstructies elkaar ietwat tegen te spreken. Of zijn passages dusdanig onbegrijpelijk, dat er simpelweg geen rekening mee wordt gehouden. Betekent dit dan dat elk payrollbedrijf vermeden moet worden? Nee hoor. Wij hebben in onze zoektocht naar de waarheid achter het payrollen gelukkig ook diverse prima bedrijven gevonden. Deze payrollbureaus waren duidelijk te herkennen aan de volgende punten:

 • Betaalbare en veelzijdige diensten
 • Heldere en transparante contracten
 • Meedenkend met de opdrachtgever
 • Deskundig, gecertificeerd personeel
 • Enkel factuur wanneer gewerkt wordt

Kies zorgvuldig jouw payrollbedrijf!

Kortom, payrollen is echt nog wel een prima manier om je administratiezaken aan uit te besteden. Het punt is alleen: schakel enkel een betaalbaar, betrouwbaar en bekwaam payrollbureau in! Dan weet je zeker dat jouw salarisadministratie netjes, op tijd en correct verzorgd wordt. Kies bijvoorbeeld voor payrollbureau J&M Personeelsdiensten!

Continue Reading

Vlot en overzichtelijk werken met Exact software

Artikel Blogger

Samenwerking in een online administratie

Werkt uw belastingadviseur in Arnhem al met het boekhoudkundige softwareprogramma Exact Online? Dan heeft u als ondernemer in Arnhem wellicht al aansluiting gezocht via uw boekhouder. Kent u Exact Online nog niet? Dan maakt u nog geen gebruik van de ongekende mogelijkheden die u dit als ondernemer in Arnhem (of elders) biedt. U werkt gewoon altijd en overal online in uw administratie. Veel kunt u natuurlijk gewoon zelf. Voor het lastige werk heeft u de specialist nodig. Die vindt u bij uw administratiekantoor, de boekhouder en/of de belastingadviseur. Door samen te werken binnen Exact Online bespaart u maximaal tijd en geld.

Een praktijkvoorbeeld van een administratiekantoor in Arnhem

Een ondernemer in Arnhem was veelvuldig onderweg. Zoals bij veel ondernemers schoot ook bij hem het bijwerken van de administratie er nog wel eens bij in. Het had hem al de nodige waarschuwingen van zijn boekhouder en administratiekantoor in Arnhem opgeleverd. De boetes voor de te late ingediende aangifte door de belastingdienst? Daar werd hij ook niet vrolijk van. Hij besloot zich te verdiepen in Exact Online. Hij zocht de samenwerking met zijn administratiekantoor in Arnhem. Tegenwoordig werkt hij tijdig de administratie onderweg op een parkeerplaats bij. Het lastige administratieve werk? Dat doet zijn belastingadviseur en administratiekantoor in Arnhem voor hem.

De voordelen van werken met Exact software voor u op een rij

Door samen te werken met uw boekhouder, belastingadviseur en administratiekantoor in het softwareprogramma Exact Online geniet u van de volgende voordelen:

 • Altijd en overal uw administratie inzichtelijk
 • De belastingadviseur kan gericht advies geven zonder langs te komen
 • Tijd en kosten besparen op uw administratieve werk
 • Flexibele apps die met u en uw bedrijf meegroeien
 • Zeer ruime mogelijkheden voor bankieren en debiteurenbeheer

Wilt u, bijvoorbeeld in Arnhem, ook gebruikmaken van de mogelijkheden tot samenwerking met uw administratiekantoor binnen Exact Online? Neem hierover dan contact op met uw boekhouder en/of belastingadviseur. Werkt uw administratiekantoor al met Exact? Dan kunt u met uw vertrouwde administratiekantoor in Arnhem (of elders) nu nog beter samenwerken. Beschikt uw boekhouder en/of belastingadviseur niet over Exact Online? Dan is het misschien voor u de juiste tijd om op zoek te gaan naar een administratiekantoor dat dit wel aanbiedt.

Een administratiekantoor in Arnhem dat met Exact werkt

AdFox is een administratiekantoor in Arnhem dat u ook in kunt schakelen als boekhouder en belastingadviseur. AdFox administratiekantoor werkt met Exact Online. Wilt u weten op welke manier u samen kunt werken in Arnhem binnen het programma Exact Online? Bekijk dan de mogelijkheden via deze belastingadviseur in Arnhem.

Continue Reading

Waar machines werken…

Waar mensen werken worden fouten gemaakt. En waar machines werken? Daar ontstaan mankementen. Wel is het zo dat defecte machines in het ene machinepark veel vaker voorkomen dan in het andere. Vaak kan het verschil worden verklaard door de aandacht die wordt besteed aan preventief onderhoud. Veel bedrijven investeren hier nog steeds onvoldoende in, vaak omdat de baten ervan niet direct zichtbaar zijn. Terwijl dat uiteraard wel geldt voor de kosten. Met het periodiek laten doorlichten van uw machines verkleint u de kans op defecten aan uw machinepark echter aanzienlijk. De kosten voor preventief onderhoud zullen over het algemeen een stuk lager liggen dan voor reparaties of zelfs volledige revisies van uw machines. Ook in dit geval is voorkomen beter dan genezen. Desondanks kan het gebeuren dat bij intensief gebruik van uw machinepark problemen optreden. Zelfs wanneer u voldoende aandacht besteedt aan onderhoud. In dergelijke gevallen is een reparatie van uw machine dus noodzakelijk. En daar willen wij graag even met u over hebben. Want waar moet u eigenlijk rekening mee houden wanneer u een bedrijf wilt inhuren voor de reparatie van één of meerdere van uw machines? Laten we hier eens nader naar kijken.

De juiste ervaring

Het spreekt voor zich dat u er zeker van wilt zijn dat het bedrijf dat u voor een reparatie inhuurt uitstekende kennis heeft over uw specifieke type machines. U laat uiteraard niet zomaar de eerste de beste partij aan de slag gaan met uw dure kapitaal. Stel: u bent actief in de metaalbewerkingsbranche en één van uw metaalpersen is defect. Dan is het toch fijn om te weten dat de partij die u voor reparatie inhuurt ervaring heeft met het het herstellen van het type pers waar u ook mee werkt? Een goede tip is daarom om referenties te vragen aan bedrijven die eerder met uw potentiële onderhoudsbedrijf in zee zijn gegaan. Een erg makkelijke manier om vervelende verrassingen te voorkomen!

Tijd is geld

Voor bedrijven en ondernemers zijn weinig dingen zo vervelend als dood kapitaal. Om deze reden is flexibiliteit bij reparaties van groot belang. Kleine machine reparaties kunnen bijvoorbeeld vaak ter plekke worden uitgevoerd. Dit is uiteraard aanmerkelijk sneller en goedkoper dan wanneer een machine eerst naar een werkplaats verplaatst wordt voor reparatie. Daarnaast werkt het in uw voordeel wanneer uw reparatiebedrijf beschikt over een eigen netwerk van leveranciers. Hierdoor kunnen onderdelen razendsnel geleverd worden en blijft de downtime van uw machine tot een minimum beperkt.

Tijd is geld

Vertoont één van uw metaalbewerkingsmachines mankementen? Neem dan eens contact op met een bedrijf dat gespecialiseerd is in allerhande machine reparaties. Zij kunnen u adviseren over alle mogelijkheden om uw machinepark weer als herboren te laten functioneren!

Continue Reading

Het gebeurt iedereen wel eens

Oeps, een ongelukje..

Incontinentie is geen pretje. Maar wanneer spreken we nou precies van incontinentie? En wat is er eigenlijk aan te doen? Ik ben op onderzoek gegaan. Want hoewel iedereen er meer over wilt weten en er aan iets aan wilt doen, blijft het nog een beetje in de taboehoek hangen. En daar wil ik graag wat aan doen. Goed nieuws alvast: ik heb een oplossing gevonden! Lees dus snel verder. Ook noem ik vijf kenmerken van zwakke bekkenbodemspieren. Mocht je twijfelen, dan kom je er zo achter of jij ook baat hebt bij de oplossing die ik gevonden heb..!

Wat is incontinentie precies?

Als je minstens twee keer per maand last hebt van ongewenst urineverlies, dan spreken we van incontinentie. De hoeveelheid urine maakt daarbij niet uit. Incontinentie komt bij iedereen voor. Daarom is het overigens des te vreemd dat het nog steeds zo’n taboe is. Want werkelijk iedereen kan er last van hebben. Man, vrouw, jong, oud; iedereen. Het urineverlies komt bij vrouwen doorgaans door zwakker geworden bekkenbodemspieren. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Een bevalling bijvoorbeeld. Of een verlaging van oestrogeen. Dat gebeurt bijvoorbeeld in de overgang. Maar wat de oorzaak ook is; incontinentie is vervelend. Het kan er zelfs voor zorgen dat mensen die er zelf last van hebben nooit meer op stap gaan! Bang om te lachen, bang om te niezen, bang om te veel te bewegen.. Want dat alles kan een trigger zijn. Ontzettend zonde. Daarom ben ik de oplossing gaan zoeken. En die is er! Lees snel verder.

Wat is er aan te doen?

De oplossing lijkt te liggen in bekkenbodemspieren trainen. Dit kun je natuurlijk zelfstandig proberen, maar het kan sneller en makkelijker. Via een probe met elektropulsen! Dankzij de elektropulsen worden je bekkenbodemspieren optimaal getraind. Zelf merk je er vrijwel niets van. Behalve dat je na 12 weken al meer controle hebt over je blaas. Ideaal toch? Dit systeem is geheel veilig en ook nog betaalbaar ook. Kortom, er is een oplossing tegen incontinentie. Bestel zelf ook een variant. Compleet, discreet en met gewenst resultaat! Geen ongelukjes meer, geen incontinentieluiers meer, geen schaamte meer.. Ben je al overtuigd?

Is het voor mij interessant?

De term incontinentie wordt vaak als erg heftig beschouwd. Veel mensen durven er dan ook niet voor uit te komen dat zij er last van hebben. Compleet onterecht natuurlijk, want je hoeft je nergens voor te schamen. Iedereen kan er last hebben! Hierbij enkele kenmerken:

 • Ongewenst urineverlies
 • Windjes niet in kunnen houden
 • Saai seksleven
 • Pijn in de onderrug
 • Dikkere buik

Verlos uzelf

Er gaat een wereld voor je open met deze bekkenbodemspiertraining van Kegel8 via elektropulsen. Probeer het gewoon; je hebt niets te verliezen. Zeg vaarwel tegen incontinentie!

Continue Reading

Wie neemt er een lekkere duik?

Groen water

De wereld van de pompentechniek is normaliter niet zo heel erg bekend bij ‘de gewone mens’. Maar zodra zwembaden groen beginnen te kleuren, gaan opeens alle alarmbellen af. Algen! Het ziet er niet smakelijk uit. Maar is het ook daadwerkelijk ongezond? En komt die algenvorming nou echt door niet goed functionerende pompen? Of is er misschien meer aan de hand? In dit blog wordt aandacht besteed aan de wereld van de pompentechniek. Ook noemen we nog vijf belangrijke voordelen!

Wat doen pompen nou precies?

De wereld van pompen is enorm groot. Als u een kijkje neemt bij een bewezen en betrouwbaar bedrijf in de pompentechniek, zult u versteld staan van de vele toepassingsmogelijkheden. Naast pompen is zo’n bedrijf namelijk ook expert op het gebied van beregeningssystemen, afvalwaterputten en heuse installaties. Wat helemaal leuk is om te realiseren is dat pompentechniek maatwerk is. Voor elk klus worden specifieke pompen ontwikkeld en geïnstalleerd. Net hebben we het al even over de zwembadpompen gehad. Maar wist dat er ook zoiets als dompelpompen, hydrofoorpompen en vuilwaterpompen bestaat? Dompelpompen pompen snel en veilig een te veel aan water weg. Hydrofoorpompen houden druk op de waterleiding. Erg handig als u meerdere wastafels of douches in huis heeft. Vuilwaterpompen pompen vuil water weg. Bijvoorbeeld op bouwplaatsen of uit kelders. Ideaal toch! Maar nu nog even terug naar die zwembadpompen. Want die moeten algen toch juist weghouden? Werken die dan niet goed..?

Warmte en gebrek aan wind

Recent kwam het nog in het nieuws. Het olympische zwembad in Rio de Janeiro kleurde groen van de algen. Het zou makkelijk zijn dit meteen te wijten aan de pompentechniek. Maar nee. Het probleem bleek ‘m te liggen in de enorme warmte en het gebrek aan wind. Stilstaand water zal namelijk altijd gaan verkleuren bij zeer hoge temperaturen en weinig tot geen beweging. Uiteraard werd het water wel eerst grondig gecontroleerd. Gelukkig. Het was niet gevaarlijk voor de zwemmers. Hoewel het er dus zeer onsmakelijk uitzag, hoefde niemand zich zorgen te maken. Heeft u thuis een zwembad? Of overweegt u er één aan te schaffen? Dan is het installeren van een zwembadpomp een zeer verstandige keus. Kies hiervoor een betrouwbaar en bewezen bedrijf. Zij hebben jarenlange ervaring, dragen de juiste certificaten en adviseren u vakkundig en klantvriendelijk.

De voordelen van pompentechniek

Zo’n bedrijf heeft vaak ook energiezuinige zwembadpompen. Energiezuinige pompen leveren de volgende voordelen:

 • Energiebesparend
 • Betere filtratie
 • Minder motorslijtage

Voorkom algen

U begrijpt, een prima pomp in een zwembad kan geen kwaad. Maar vergeet ook vooral niet dat de wereld van de pompentechniek nog zo veel groter is! Probeer eens na te gaan hoeveel pompen u in uw huis of op werk heeft! U zult verbaasd zijn over de grote hoeveelheid pompen.

Continue Reading

Banen in de ICT; Zoeken of gevonden worden?

ICT afbeelding

Wisselende markt

Nu vrijwel alles digitaal verloopt, zijn de banen in de ICT erg interessant voor velen. Deze interesse is tweeledig. Enerzijds voor opdrachtgevers die professionals in de ICT zoeken. Om hun bedrijf op een hoger, sneller en deskundiger niveau te tillen bijvoorbeeld. Met de juiste software kunt u vele uren winst maken. En daarmee vele kosten! De interesse komt anderzijds van de nieuwe generatie werkzoekenden. Zij zijn opgevoed met computers, dus weten als geen ander hoe er mee te werken. Zij zijn juist enorm op zoek naar banen in de ICT. Maar zijn er wel zo veel banen? Haalt het werk in de ICT de werkmogelijkheden juist niet naar beneden, omdat alles tegenwoordig automatisch verloopt? Lees snel verder! Ook geef ik nog vijf tips weg voor sollicitatiegesprekken in de ICT. Handig als u zelf een baan zoekt én als u kritisch enkel de beste professionals in huis wilt halen!

U zoekt banen in de ICT?

Tegenwoordig zijn er veel banen te vinden in de IT. Bent u dus op zoek naar een baan? Dan is de kans groot dat u er snel één vindt. Er zijn ook bedrijven die professionals detacheren. Dat is zowel handig voor bedrijven die specialisten zoeken als voor mensen die werk zoeken. Zoek snel zo’n bedrijf op en haal hier uw voordeel uit! Wat u ook zoekt aan banen: hier zijn ze nog prima te vinden. Echter, dit is niet overal het geval. Microsoft bijvoorbeeld heeft nu al voor de zoveelste keer een hoop mensen moeten ontslaan. Er zijn andere banen voor terug gekomen, maar het zegt natuurlijk wel wat over de verschuivingen in de digitale wereld. Als u werkzaam bent in deze wereld, is het dus van groot belang u zelf te blijven ontwikkelen. Ontwikkelt u niet snel genoeg mee met de technische vorderingen? Dan is de kans groot dat uw baan uiteindelijk niet meer nodig is.

Vijf tips voor een sollicitatiegesprek

Banen zijn er misschien nog wel in overvloed. Maar hoe krijgt u nou die allerleukste functie te pakken? Of als u op zoek bent naar een professional in de IT; wat kunt u dan het beste vragen? Hierbij geef ik u vijf tips weg voor een sollicitatiegesprek:

 • Zet in op inhoud: wat heeft u zoal bereikt met eerdere projecten?
 • Overtuig op motivatie en match: waarom past u bij dit bedrijf?
 • Communiceer helder: ook van ICT professionals wordt dat tegenwoordig gewenst
 • Stel de juiste vragen: dit toont interesse en kennis
 • Focus op geschikte vacatures: wees kritisch over wat u wilt gaan doen

De juiste partner

Dus banen zijn er wel. Maar als u écht kwaliteit wilt; zoek dan een juiste detacheerder. U werkt dan tussen de echte professionals. En u wordt geplaatst bij de beste bedrijven. Kortom, ga voor de beste banen in de ICT naar een deskundig bedrijf!

Continue Reading

Het gaat goed in de bouwsector

Enorme groei

Het bouwbedrijf doet het goed tegenwoordig! De omzet in de bouwsector is voor het zevende kwartaal op rij gegroeid. En wel met 6,4%. Dat is goed nieuws voor bouwbedrijven. Ook de toekomst wordt rooskleurig ingeschat. Verwacht wordt dat het komende kwartaal weer een lichte groei zal tonen. Maar hoe dan? Wat realiseert deze groei? Lees het in dit blog. Bovendien geef ik nog vijf tips weg over waar u op moet letten als u een bouwbedrijf in wilt schakelen!

Meer vacatures in de bouwsector

Dat er zo veel werk klaarligt voor bouwbedrijven is terug te zien in de vacatures. Er verschijnt steeds meer werkgelegenheid in de bouwsector. Maar hoe positief dit ook allemaal klinkt; er zit een keerzijde aan dit verhaal. Er is namelijk onvoldoende gekwalificeerd personeel om deze vacatures te vullen. De groei van een bouwbedrijf wordt daardoor alsnog afgeremd. Ondanks de enorme vraag. Het is dus zaak dat er meer mensen vakkundig opgeleid worden tot allround vakman in de bouw. Want dáár gaat het om tegenwoordig. Dat er zo veel vraag is naar bouwbedrijven komt door de veelzijdigheid van deze vakmensen en bedrijven. Dat creëert de enorme groei en stijgende omzet. Maar wat houdt die veelzijdigheid dan in?

Van A tot Z

Een goed bouwbedrijf pakt uw klus op van A tot Z. Tegenwoordig is het niet gebruikelijk om voor elke afzonderlijke klus een bouwbedrijf in te huren. U laat het liefst alles door één bedrijf uitvoeren. Dit is handig, en tegelijkertijd ook voordelig. Daarnaast is er een verschuiving gaande. Eerst was een bouwbedrijf niets meer dan een groepje mensen dat een klus voor u uitvoerde. Nu mag een bouwbedrijf als heuse partner beschouwd worden. Uw partner in het project. Er moet vertrouwen zijn. En desgewenst passend advies. Dat wordt bedoeld met de veelzijdigheid in de bouwsector. Veel bouwbedrijven begrijpen dit. Zij spelen hierop in en voilà; vandaar die voortdurende groei!

Tips: hoe vindt u het beste bouwbedrijf?

Bent u op zoek naar een geschikt bouwbedrijf? Volg dan de volgende stappen en u vindt ook úw ideale partner voor uw project.

 • Vraag bij meerdere bouwbedrijven offertes op
 • Controleer of een bedrijf daadwerkelijk zo veelzijdig is als u wenst
 • Lees recensies en beoordelingen over bouwbedrijven
 • Vraag uw omgeving naar ervaringen met bouwbedrijven
 • Ga na of u een goede klikt voelt met het bedrijf

Een mooie toekomst

Kortom, de toekomst van de bouwsector ziet er zonnig uit. Heeft u zelf leuke anekdotes uit de bouwwereld? Laat ze achter als reactie op dit blog! En vindt dat veelzijdige bouwbedrijf!

Continue Reading

Stop uw kat niet in de magnetron

Amerikaanse schadeclaims lopen torenhoog op

Er zijn legio verhalen van Amerikaanse advocaten die namens een cliënt een claim indienen. Over een situatie waarbij het voor ons Nederlanders toch echt overduidelijk een domme actie van iemand was. Tot verbazing worden dit soort claims dan nog toegewezen ook. Zelfs die van de kat in de magnetron. De eigenaar had de kat in de magnetron gezet. De fabrikant had niet op de gebruiksaanwijzing vermeld dat dit niet de bedoeling was. En hup, een forse schadevergoeding viel de voormalige katteneigenaar ten deel. Vooral triest, omdat het arme diertje deze domme actie niet had overleefd. Wij Nederlanders vinden dan vaak dat deze Amerikaanse domheid niet beloond had mogen worden met een toegekende schadeclaim. Maar ja, verschillende culturen geven ook verschillende inzichten en beslissingen. En daarbij zijn er waarschijnlijk ook mensen die hun dagen slijten met het zoeken naar onvolkomenheden in gebruiksaanwijzingen en daar vervolgens een slaatje uit proberen te slaan.

Hoe gaan we in Nederland om met schadeclaims?

Rechters in Nederland kennen relatief weinig schadeclaims toe. Daar waar het gaat om onvolkomenheden in de gebruiksaanwijzing. Nederlandse rechters verwachten meer gezond verstand en kennen pas iets toe als er aan het slachtoffer niets of weinig te verwijten viel. Maar zelfs in overduidelijke situaties, waarbij een producent echt fout zit en er persoonlijke of materiële schade is geleden, zullen de toegekende bedragen nooit zo hoog oplopen als aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

5 Opvallende zinnen uit gebruiksaanwijzingen

In gebruiksaanwijzingen zijn talloze voorbeelden te vinden van zinnen die een normaal denkend mens onnodig vindt. Wat te denken van onderstaande zinnen:

 • Deze broodrooster is niet geschikt voor een heel brood
 • Houd een brandende kaars niet in de buurt van iets brandbaars
 • Pas op. Dit mes heeft scherpe onderdelen
 • Mobiele telefoon is niet geschikt voor menselijke consumptie
 • Dit kinderzitje is niet geschikt voor volwassenen

Belachelijk dat dit soort zinnen worden opgenomen in gebruiksaanwijzingen. Dit zult u misschien denken. Toch is het voor fabrikanten nodig om meer dan duidelijk te zijn over de eigenschappen van producten. Er wordt gekozen voor zekerheid. Immers, de extra en onnodige informatie op laten nemen is altijd nog een stuk voordeliger dan een toegewezen claim, omdat de rechter van mening is dat dit ergens bij het product duidelijk vermeld had moeten worden.

Wat te doen als er toch iets mis gaat en het is niet vermeld?

In Nederland zijn we over het algemeen nuchter in situaties waarin iets mis gaat. Het slaan met een hamer op het glas van een smartphone? Dat vinden we gewoon een domme actie en het is zeker geen reden om de fabrikant aan te klagen. Gaat er echt iets mis, omdat de fabrikant heeft verzuimd om dit risico te vermelden? Dan merken we dit in Nederland meestal razendsnel en wordt een product direct uit de schappen gehaald. Als consument krijgt u dan bijna altijd het aankoopbedrag terug. Bent u de eerste met een serieuze mispeer van de producent? Dan schakelt u toch gewoon een goede advocaat in?

Continue Reading

3D printen ontwikkelt zich steeds verder

Het nieuwste van het nieuwste in 3D printen

Sinds enkele jaren is de wereld een stukje rijker geworden. Het 3D printen is namelijk uitgevonden. Met deze vorm van constructie kan ondenkbaar veel gecreëerd worden. Nou ziet u vast wel eens een creatie die gemaakt is met de 3D printer. Een beeldje, een sieraad, een medisch hulpmiddel, een sleutelhanger: de mogelijkheden zijn enorm. Maar wat veel mensen niet weten is hoe het 3D printen precies in zijn werk gaat. En wat er allemaal mogelijk is? Wist u bijvoorbeeld dat er tegenwoordig ook 3D geprint kan worden in hout? Lees snel verder!

Hoe werken 3D printers?

3D printers werken met behulp van draden, filament genaamd. Deze draden vormen uiteindelijk het door u gewenste object. De meest voorkomende is de thermoplastic draad, ook wel bekend als ABS filament. Andere plasticsoorten zijn PLA of PETG. Het voordeel van filament is dat u het in alle mogelijke vormen kunt printen. Het is zeer flexibel, doch stevig. Wist u dat sommige bedrijven dit veelzijdige ABS filament in wel 13 verschillende kleuren aanbieden? Deze kleuren zijn mooi helder en bovendien kleurvast. Bent u op zoek naar iets uiterst bijzonders? Dan kunt u tegenwoordig ook objecten in hout laten printen. Dit gaat op dezelfde manier als bij plastic objecten, maar dan met filament van hout. Kortom, de wereld van de 3D printers staat nooit stil!

Voordelen van 3D printen

Omdat er steeds weer nieuwe dingen ontwikkelt worden op het gebied van 3D printers, is het verstandig deze ontwikkelingen op de voet te volgen. Voor veel mensen zijn 3D printers nog een beetje toekomstmuziek, maar er zijn gelukkig al veel particulieren en bedrijven die de voordelen van 3D printen al volop omhelzen. De voordelen zijn dan ook niet de minste:

 • 3D printen is goed betaalbaar in opstart-, productie- en ontwikkelkosten
 • De productiesnelheid is hoog
 • 3D printen is zeer milieuvriendelijk
 • De bijbehorende software is uiterst gebruiksvriendelijk
 • Met 3D printen kun je je geïndividualiseerde objecten printen

Kies ook voor 3D printers

U begrijpt, wat u ook wilt creëren: met een 3D printer realiseert u elk project. Stevig, mooi en duurzaam. Elke vorm is te printen. In massaproductie of als enkele, unieke stuks. In vele mooie, trendy kleuren. Ook voor u is 3D printen geheid de oplossing. Kies bijvoorbeeld voor ABS filament als u een helder, kleurvast plastic object wilt laten printen. Of wat dacht u van een houten 3D geprint design? Omhels ook de vele voordelen van 3D printen en zoek vandaag nog naar een betrouwbare bedrijf dat 3D printers levert.

Continue Reading

Gastouder aan huis in Groningen en omgeving

De beste begeleiding voor uw kinderen

Wie een gastouderbureau in Groningen zoekt kiest natuurlijk voor de beste aanbieder. Het gaat hier immers om uw kinderen. Dan is het voor ouders vanzelfsprekend dat er voor maximale zekerheid en betrouwbaarheid wordt gekozen. Om de juiste keuze, zoals in Groningen, voor een gastouderbureau te kunnen maken is een vergelijking van het aanbod nodig. Wellicht heeft u zelf al een gastouder op het oog. Bijvoorbeeld opa en/of oma. Ook dan is het belangrijk om een goed gastouderbureau in te schakelen. Tenminste, als u gebruik wilt maken van de fiscale voordelen van een gastouderschap. Gastouderbureaus kunnen u daarin begeleiden. Zij bezitten de kennis en vaardigheid om de begeleiding van gastouders voor hun rekening te kunnen nemen. Dat is natuurlijk prettig. Gastouders hoeven zich dan niet bezig te houden met administratie en regels. Zo kunnen ze doen waar ze goed in zijn: de zorg en aandacht geven die uw kinderen verdienen.

Waar let u op bij de keuze voor een gastouderbureau in Groningen?

In Groningen zijn verschillende aanbieders van gastouderschap actief. Let bij uw keuze vooral op het vertrouwen dat u geeft. Is uw gevoel bij een bepaald bureau niet goed of twijfelt u over uw huidige bureau? Ga er dan mee aan de slag. Vraag door over de onderwerpen die u zorgen baren. Vraag duidelijk over bepaalde situaties. Wellicht kan uw vervelende gevoel dan worden weggenomen. Kies voor een ander bureau als u ontevreden bent of blijft. Alle goede bureaus in Groningen voldoen aan de juridische eisen. Om u daarover gerust te stellen kunt u bij al deze bureau gewoon de bijbehorende documentatie opvragen en inhoudelijke informatie bespreken. Bent u wellicht op dit moment bezig met het maken van uw keuze? Ga dan vooral in uw persoonlijke netwerk na of er persoonlijke ervaringen zijn met gastouderbureaus. Positieve ervaringen van anderen leiden in veel gevallen tot het maken van een goede keuze.

De eisen waar een een gastouderbureau aan moet voldoen

De belangrijkste eisen waar een gastouderbureau aan moet voldoen zijn:

 • Ingeschreven zijn bij de LRKP
 • Vakkennis en juridisch toetsingskader
 • Begeleiding gastouders
 • Toetsing en controle gastouders
 • Controle op naleving eisen gastouderopvang

Dit zijn de basis vereisten voor ieder bureau dat zich met kinderopvang bezighoudt. Voor Groningen gelden geen afwijkende regels. Extra voordelen worden eveneens niet uitsluitend in Groningen genoten. Gemeenten en provincies volgen de landelijke regels en verstrekken geen extra subsidies. Voor de precieze regels en uw mogelijkheden kunt u natuurlijk navraag doen bij uw gastouderbureau.

Kom meer te weten over een gastouderbureau in Groningen

Verbaas u niet als u tijd nodig heeft om tot een juiste beslissing te kunnen komen. Belangrijke zaken (en zeker als ze te maken hebben met de zorg over uw kinderen) vragen tijd en aandacht. U kunt tijdens het maken van uw selectie ook deze website bekijken voor een voorbeeld van een professioneel gastouderbureau in Groningen.

Continue Reading