‘Helft websites MKB verouderd en kwetsbaar.’

Artikel Blogger

Uit het tweejaarlijks onderzoek door TNS Nipo is naar voren gekomen dat meer dan de helft van alle websites in het MKB verouderd zijn en daardoor kwetsbaar zijn voor kwaadwillende personen of software.

WordPress
Vaak worden websites op basis van het CMS systeem WordPress gerealiseerd. Een veelgebruikt systeem wat zeer gebruiksvriendelijk is en legio mogelijkheden biedt. Door het grote aantal mogelijkheden en plugins is het hier van groot belang dat die wordt bijgehouden door zogenaamde updates. Veelal worden websites opgeleverd en wordt er geen onderhoud gepleegd aan de website waardoor de website kwetsbaar kan worden.

SSL
Naast de website zelf zijn er nog te vaak websites die gegevens over een onbeveiligde verbinding versturen wat risico’s met zich mee brengt. Dit kan met een simpele investeringen opgelost worden, met een zogenaamd SSL certificaat. Een SSL certificaat forceert de website om alle data over een beveiligde verbinding te versturen zodat de data niet onderschept kan worden door kwaadwillenden.

Onderhoud
De meeste organisatie binnen het MKB hebben geen ICT-specialisten in dienst de websites op orde kunnen houden en zijn genoodzaakt externe specialisten in te huren die het onderhoud kunnen plegen op de websites.

Is u website up to date?

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *